Google AdWords-campagne (SEA)

Doelgericht reclame maken voor uw producten of diensten kan eenvoudig en efficiënt met Google AdWords. Wat is het en hoe werkt het? Noord Nederland Online is uw specialist in zoekmachinemarketing!

Wat is Google AdWords?

Google AdWords is de gesponsorde service van Google op het gebied van zoekmachinemarketing, ook wel bekend onder de Engelse term Search Engine Advertising (SEA). Onder SEA wordt het plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten verstaan. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of gerelateerde woordgroep ingeeft.

Doelstellingen

Bij SEA kunnen we drie doelstellingen onderscheiden:

  • Zoveel mogelijk vertoningen genereren;
  • Zoveel mogelijk clicks realiseren;
  • Zoveel mogelijk conversies uitlokken (offerteaanvraag, aanmelding, aankoop …)

Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie.

Doelgerichtheid

Als adverteerder kunt u zelf kiezen welke zoekwoorden aan de advertentie worden gelinkt, zodat de advertentie enkel getoond wordt aan mensen die interesse hebben in de aangeboden diensten of producten.

Verder kunt u als adverteerder uw advertentie nog doelgerichter aanbieden, dankzij:

  • Regionale doelgerichtheid: enkel mensen die in een bepaalde regio of een zelf gekozen plaats zoeken of wonen, krijgen de advertentie te zien. Dit gebeurt door het analyseren van de zoekopdracht (bijvoorbeeld schilder Amsterdam) of aan de hand van het IP-adres;
  • Aangepaste doelgerichtheid: de adverteerder bepaalt zelf de straal of bakent de grenzen af van het gebied waarin de advertentie wordt weergegeven.

 

Laat Noord Nederland Online uw SEA-campagne lanceren

Vertrouw uw SEA-campagne toe aan de specialisten van Noord Nederland Online en ervaar snel de voordelen van zoekmachinemarketing! Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.