Copywriting

Goede SEO-teksten op uw website vergemakkelijken de vindbaarheid in Google en verbeteren de uitstraling en overtuigingskracht van uw website. Wat is SEO-copywriting en hoe werkt het? Noord Nederland Online is uw specialist ter zake!

Wat is SEO-copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent een website beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google. SEO-copywriting is dus het schrijven van teksten die een website beter vindbaar maken in Google.

Hoe werkt SEO-copywriting?

Gebruik van zoektermen of keywords

Wanneer u wilt dat uw website in Google gevonden wordt op een bepaalde zoekterm, is het belangrijk dat deze zoekterm (keyword) vaak op uw website voorkomt.

Een beproefde manier om beter op een specifieke zoekterm gevonden te worden, is voor dit keyword een tekst te schrijven en als aparte pagina aan uw website toe te voegen.

Kenmerken van een goede websitetekst

Goede teksten voor online gebruik zijn:

 • Duidelijk over de aangeboden producten of diensten;
 • Snel en overzichtelijk leesbaar voor toevallige bezoekers;
 • Aantrekkelijk leesbaar voor alle bezoekers;
 • Opgebouwd volgens een bepaald verwachtingspatroon;
 • Goed vindbaar in zoekmachines;
 • Geschreven volgens de Google-richtlijnen voor websiteteksten;
 • Voorzien van links naar de juiste webpagina’s;
 • Verkoopgericht geschreven met een vooraf duidelijk vastgesteld doel, wervend en overtuigend.

Bij het schrijven van een goede tekst voor uw website moet u dus met een behoorlijk aantal aspecten rekening houden. Om deze reden is SEO-tekstschrijven een vakgebied waarvoor uitgebreide technische en inhoudelijke kennis is vereist.

SEO-copywriting door Noord Nederland Online

Om ervoor te zorgen dat de teksten uw bedrijf en aanbod zo correct, duidelijk en aantrekkelijk mogelijk presenteren, neemt de copywriter van Noord Nederland Online eerst een interview met u af.

Als de teksten inhoudelijk correct zijn,  optimaliseren wij ze op leesbaarheid voor bezoekers en vindbaarheid in zoekmachines:

  • De titel en de tussenkoppen worden voorzien van de juiste SEO-keywords en stimuleren de bezoeker om verder te lezen;

 

 • Interne links in de teksten helpen bezoekers om eenvoudig relevante informatie te vinden en zorgen ervoor dat zoekmachines de website beter kunnen doorzoeken. Voor iedere link bepalen we de meest geschikte doelpagina en link title;

 

 • Tenslotte controleren we de keyword density of zoekwoorddichtheid: in tegenstelling tot wat velen denken, leidt een te hoge zoekwoorddichtheid tot een verslechtering van uw positie in Google.

Meer omzet halen uit uw website? Laat uw copywriting over aan de specialisten van Noord Nederland Online en ervaar het verschil!